Donează 2% pentru proiectele din Grădina Botanică Donează 2% pentru proiectele din Grădina Botanică
None

Donează 2% din impozitul pe venit pentru proiectele de dezvoltare din Grădina Botanică

25 Septembrie 2021

Depunerea declarației pe venit anual este o procedură care implică responsabilitate. Statul oferă posibilitatea de a-ți gestiona o parte din acești bani, prin aplicarea Legii 2%.

Mecanismul 2% este procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcţionează 2% din suma impozitului pe venit obţinut în anul precedent, către organizaţiile neguvernamentale care acţionează în interes public.

În Republica Moldova, „Legea 2%” – cea care prevede dreptul de a face desemnări procentuale – a fost votată de Parlament la 18 iulie 2014 În iulie 2016, Parlamentul a îmbunătățit mecanismul 2%. La 30 noiembrie 2016, Guvernul a adoptat Regulamentul cu privire la mecanismul de desemnare procentuală  care este și instrumentul de aplicare a „Legii 2%”. Regulamentul stabilește mecanismul prin care contribuabilii – persoanele fizice – pot direcționa 2% din suma impozitului lor pe venit către beneficiarii desemnării procentuale.

În 2017, Legea 2% a fost implementată pentru prima dată și persoanele fizice care au avut obligația de a plăti impozitele au putut să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către una din organizațiile incluse în Lista beneficiarilor 2%.

Asociaţia Obştească „PROGRESUL DENDROLOGIC” este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, constituită pentru îmbunătățirea continuă a mediului prin promovarea dendrologiei.

Misiunea organizației Progresul Dendrologic este de a îmbunătăți calitatea de mediu prin crearea perspectivei culturii speciilor lemnoase în scopul ridicării productivităţii pădurilor şi amenajării de zone verzi, în special pe teritoriul Grădinei Botanice.

Depunem efort ca împreună cu ajutorul donatorilor noștri, proiectul „Insula de lalele” va avea un impact considerabil în activitatea Grădinii Botanice și va vizitatorilor acesteia.

Vă îndemnăm să donați 2% din impozitul pe venit. Grădina Botanică are nevoie de dumneavoastră!

Articole asemănătoare