Grădina Botanică și Progresul Dendrologic lansează platforma dendro.md Grădina Botanică și Progresul Dendrologic lansează platforma dendro.md
None

Grădina Botanică lansează o platformă de colectare de fonduri

26 Octombrie 2021

Grădina Botanică și cu A.O. „Progresul Dendrologic” lansează platforma dendro.md – un proiect care are menirea să strângă fonduri pentru implementarea proiectelor de reconstrucție, amenajare și înfrumusețare a Grădinii Botanice. Progresul Dendrologic reprezintă o asociație obștească republicană care își focusează activitatea spre Grădina Botanică din Chișinău.

Vineri, 29 octombrie 2021, ora 12:00, Grădina Botanică împreună cu A.O. „Progresul Dendrologic” lansează platforma dendro.md – un proiect care are menirea să strângă fonduri pentru implementarea proiectelor de reconstrucție, amenajare și înfrumușețare a Grădinii Botanice.

„Progresul Dendrologic” reprezintă o asociație obștească republicană care își focusează activitatea spre Grădina Botanică din Chișinău. Scopul organizației este îmbunătățirea continuă a mediului prin promovarea valorilor ecologice. dendro.md este site-ul oficial a Asociației Obștești „Progresul Dendrologic”. Pe această platformă web sunt publicate proiectele active și cele îndeplinite de organizație în scopul îmbunătățirii Grădinii Botanice, pentru ca aceasta să devină un loc de odihnă mai atractiv pentru locuitorii orașului Chișinău și nu numai.

Pe fonul schimbărilor socio-economice şi a provăcărilor actuale, Grădina Botanică Națională (Institut) "Alexandru Ciubotaru" înfruntă mari greutăți financiare. Condițiile climatice, în special, căderile de zăpadă din anii precedenți, impactul economic și social influențat de criza pandemică, au determinat direct starea actuală a expozițiilor de flori și arbuști din cadrul Grădinii Botanice. Primul proiect pe care administrația Grădinii Botanice și-l propune să îl realizeze prin intermediul platformei dendro.md este „Insula cu lalele”.

Noua zonă urmează să bucure vizitatorii grădinii prin grația și rafinamentul său. Conform planului, pe insulă vor fi plantate numeroase specii de lalele. Fiind un proiect care necesită multe resurse, administrația Grădinii Botanice îndeamnă implicarea cetățenilor, agenților economici și mass-media. Fondurile colectate urmează a fi folosite pentru a achiziționa materiale pentru crearea zonei de atracție pe insulă, crearea infrastructurii și achiziționarea soiurilor de lalele.

Toate achizițiile din banii donați și mersul lucrărilor pentru amenajarea Insulei cu lalele vor fi publicate la fel pe dendro.md și rețelele de socializare a Grădinii Botanice și Progresului Dendrologic. De-a lungul activității sale, Grădina Botanică a fost locul care a bucurat locuitorii orașului Chișinău, și nu numai, cu colecțiile minunate de flori, arbori, arbuști și peisajele rupte din povești. Cu toții am îndrăgit plimbările pe aleile verzi ale acesteia. Acum a venit să oferim o mână de ajutor, pentru a duce înapoi faima și adevărata frumusețe a Grădinii Botanice.

Vineri, 29 octombrie, ora 12:00, împreună cu directorul Grădinii Botanice, Ion Roșca, va fi dat start lucrărilor pentru amenajarea Insulei cu lalele. La lansare vor fi prezenți invitați din sectorul public și privat.

Articole asemănătoare