Colectare selectivă a deșeurilor la Grădina Botanică Colectare selectivă a deșeurilor la Grădina Botanică
None

Proiectul de Colectare selectivă a deșeurilor

5 August 2021

Proiectul de Colectare selectivă a deșeurilor în Grădina Botanică implementat cu ajutorul Agenției Slovace pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, în colaborare cu Asociația Obștească „Progresul Dendrologic”.

Colectarea selectivă presupune colectarea diferențiată a deșeurilor de ambalaje (pe tipuri de deșeuri sau sortimente de materiale), a deșeurilor menajere sau altor tipuri de deșeuri.

Reciclarea este un concept al secolului XX și a apărut pentru a limita risipa resurselor şi pentru o utilizare mai eficientă a acestora. A devenit din ce în ce mai clar că industrializarea şi creşterea susţinută a populaţiei au condus la consumarea unor cantităţi de materii prime din ce în ce mai mari.

Deşeurile menajere conţin cantităţi apreciabile de materiale refolosibile ce pot fi colectate şi valorificate. În prezent, există tehnologii moderne şi instalaţii complexe care fac posibilă transformarea deșeurilor în materii prime.

Colectarea selectivă a deşeurilor este un procedeu ce permite reciclarea diferitelor tipuri de materiale: hârtie-carton, sticlă, aluminiu, metale neferoase, materiale organice şi este o metodă foarte avantajoasă din punct de vedere economic.

Cele mai mari avantaje pentru mediu ale reciclării sunt legate, nu de depozitarea deșeurilor, ci de conservarea resurselor naturale, a energiei și reducerea poluării în procesul de producţie care rezultă din folosirea materiilor prime reciclate în locul materiilor prime pure.

Proiecte asemănătoare