
Siringariul – grădina de liliac, este expusă pe versantul cu expoziţie nord-vest de pe malul drept al ultimului lac de la Grădina Botanică.
Siringariul enumără cca 156 taxoni, se extinde pe un teren separat cu suprafaţa de cca 1 ha, mărginindu-se cu Expoziţia Vegetaţia Moldovei şi grădina alpină (Alpinariul).
Scopul principal al acestui proiect - reconstrucția ecologică și peisagistică a expoziției „SIRINGARIU” a Grădinii Botanice Naționale (Institutul) „Alexandru Ciubotaru”, distrusă de un dezastru natural în 20-21.04.2017.
Expoziția „SIRINGARIU” a fost restabilită cu suportul Ambasadei Austriei la Chișinău și Asociația Obștească „Progresul Dendrologic”.
Astfel în urma implementării:
- Au fost sădite noi plante pentru a le înlocui pe cele moarte și afectate. Gama de plante a fost mult îmbogățită.
- Suporturile metalice deteriorate pentru plantele, băncile și coșurile de gunoi au fost reparate sau înlocuite cu altele noi.
- Implementarea acestui proiect a urmat conceptul inițial de proiectare al „SIRINGARIU” și au fost adăugate la colecție niște taxoni noi de liane.
- A fost instalat un panou de informații cu câteva date generale despre expoziție și etichete cu numele științific, numele comun și țara natală a speciei pentru a oferi informații vizitatorilor.
- Angajații Grădinii Botanice Naționale (Institutul) „Alexandru Ciubotaru” au desfășurat toate activitățile agrotehnice planificate pentru a asigura o rată ridicată de supraviețuire a noilor taxoni.
Proiecte asemănătoare

Proiectul de Colectare selectivă a deșeurilor
Proiectul de Colectare selectivă a deșeurilor în Grădina Botanică implementat cu ajutorul Agenției Slovace pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, în…

Insula cu lalele
Asociația Obștească Progresul Dendrologic și Grădina Botanică lansează o campanie de strângere de fonduri pentru construcția și amenajarea Insulei de lalele…