Progresul Dendrologic și Grădina Botanică alături de Ucraina Progresul Dendrologic și Grădina Botanică alături de Ucraina
None

Progresul Dendrologic și Grădina Botanică alături de Ucraina

11 марта 2022 г.

Cum ne-am mobilizat cu toții în fața războiului din țara vecină?

Grădina Botanică Națională (Institut) “Alexandru Ciubotaru” și Asocia Obștească ”Progresul Dendrologic” se solidarizează cu poporul Ucrainei și anuntă că este permis accesul liber pe teritoriul GBNI tuturor refugiaților din Ucraina cu prezentarea la poartă a unui document ce prezintă dovada cetățeniei Ucrainei (buletin, pașaport, certificat de naștere).

Totodată, colectivul GBNI a inițiat colectarea bunurilor de primă necesitate (plapume, produse igienice, inclusiv scutece pentru copii, produse alimentare cu termen mare de păstrare, apă, cărți și jucării) pentru refugiații din țara vecină, pe care miercuri 2 martie le-a transportat și transmis Asociației obstesti „Concordia. Proiecte Sociale” din satul Tudora, Raionul Ștefan Vodă.

Grădina Botanică a organizat chiar și transport gratuit al refugiaților de la punctul vamal Palanca la Centrul Moldexpo.

Acțiuni de voluntariat din partea Grădinii Botanice în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova privind transportarea și cazarea în Chisinău (Căminul nr. 19 al USM) a refugiaților din zona de conflict.

Progresul Dendrologic promovează în activitatea sa valorile democratice și respectiv dreptul la pace. Astfel, în contextul situației actuale condamnăm orice agresiune militară. Ne exprimăm sprijinul, solidaritatea și unitatea față de poporul ucrainean.

#STOPRĂZBOI!

 

Poți ajuta și tu

Cea mai bună strategie pentru a contracara șocul și tragedia acestui război e să adunăm binele. Orice gest și ajutor contează în această perioadă.

Grupul de lucru „Moldova for Peace” adună cetățenii disponibili să se implice pe mai multe direcții: coordonarea voluntarilor, asigurarea de transport, de cazare, identificarea de bunuri și servicii necesare etc. Pentru a te alătura și tu ca voluntar, este necesar să completezi acest formular.

Totodată, îți poți oferi ajutorul sau poți răspunde apelurilor de ajutor prin intermediul grupului de Facebook Ajutor ucraineni în Moldova / SOS Українці Молдовa, care numără la moment peste 83.000 de membri.

Dacă dorești să faci donații de produse, aici găsești lista actualizată publicată de autorități cu lucrurile necesare pentru refugiați, precum și adresele punctelor de colectare.

Cei care preferă să facă donații în bani au la dispoziție contul special deschis de Ministerul Finanțelor.

Pe lângă ajutoare concrete, mai poți ajuta răspândind mesajul de pace pe feed-urile social media. Toți cetățenii pot să se alăture campaniei naționale „Moldova pentru Pace” și să plaseze mesaje anti-război, alături de logo-ul și simbolul campaniei.

Pentru informații mai detaliate despre cum poți da o mână de ajutor, intră pe www.dopomoga.gov.md sau sună la linia verde 080001527.

Surse Media:

Ecopresa.md - https://bit.ly/3pX6lPr 

Grădina Botanică Institut - https://bit.ly/3HXjlL7

Похожие статьи

Новости

None

История тюльпанов

Хотя эти цветы являются визитной карточкой Нидерландов, эта страна не является их родиной, и голландцы не первые, кто выращивает эти растения невероятной кр…